MAHMUT BEY'İN SİTESİNE HOŞ GELDİNİZ - DİNİ SORULAR VE CEVAPLAR
 
Ana Sayfa
İletişim
Ziyaretşi defteri
GÜL RESİMLERİ
KAMET OKUMAYI BİLMEYENLER EZBERLEYİN
RESİMLERİM
ARAPÇA ALLAH YAZISI
İLAHİ SÖZLERİ
KIZILTEPE TARİHİ
DİNİ SORULAR VE CEVAPLAR
CUMA NAMAZI HAKKIN DA BİLGİ
FIKRALAR
İNTERNET HAKKIN DA BİRAZ BİLGİ

 

                                             DİNİ SORULAR VE CEVAPLARI

 

SORU  1-Kelime-i tevhid ne demektir.?

CEVAP1-Kelime-i tevhid(Lailahe illallah Muhammeden rasulullah)Manası :Allahtan başka ilah yoktur.Muhammed onun rasuludur.Bunu dil ile söyleyip kalp ile tasdik etmek gerekir.

SORU  2-Kelime-i şehadet nedir ne demektir.

CEVAP2-Kelime-i şehadet(Eşhedu enla ilahe illellah ve eşhedu enne Muhammeden rasulullah).Manası:Şahadet ederim ki Allahtan başka ilah yoktur,ve yine şahidlik ederimki Hz. Muhammed onun resuludur.)

SORU  3-İmanın şartı kaçtır.?

CEVAP3-İmanın şartı 6 dır.1-Allaha inanmak.2-Meleklere inanmak.3-Kitaplara inanmak.4-Peygamberlere inanmak.5-Kıyamet gününe inanmak.6-Kadere inanmak.

SORU  4-Yüce Allaha inanmak ve tanımak nasıl olur.?

CEVAP4-Yüce Allahı tanımak onun bir tek ilah olduğuna onun eşi ve benzeri ve ortağı bulunmadığına inanmaktır.Onun yarattığı sayısız varlıkları düşünmekle onu tanıyabiliriz.

SORU  5-Yüce Allahın varlığını ve büyük kudretini gösteren birkaç örnek verebilirmisiniz?

CEVAP5-İnsanın bir damla sudan yaratılması,düşünmek için akıl,görmek için göz,tutmak için el,yürümek için ayak ve işitmek için kulağın yaratılması,insanın bebek olarak dünyaya gelmesi,onun büyümesi ve yaşaması için anne göğsünden sütün olması Anne rahminde iken kordon aracılığıyla annesinin yediği besinlerden bebeğin midesine gitmesi bunlar bize Allahı tanıtan delillerdir.

SORU   6-Allahın zati sıfatları nelerdir.?

CEVAP 6-Allahın zati sıfatları şunlardır:1-Kıdem;varlığının başlangıcının olmaması.2-Beka;varlığının sonu olmaması3-Vahdaniyet;Varlığında tek olması 4Muhalefetun lilhevadis; Sonradan var olanlara benzememesi 5-Kıyam binefsihi;Allah’ın varlığı kendinden olması 6-Vücüd; kendisinin var olması

SORU  7-Allahın subuti sıfatları nelerdir?

CEVAP7-Allahın subuti sıfatları şunlardır.1-Hayat;Allah her zaman diridir.2-İlim;Allah her şeyi bilir.3-SemîAllah her şeyi duyar.4-Basar;Allah her şeyi görür.5-İrade;Allah dilediğini yapar.6-Kudret ;Allahın her şeye gücü yeter.7-Kelam;Allah konuşur.8-Tekvin;Allah yaratır.

SORU  8-Yüce Allahın kaç ismi vardır.?

CEVAP8-Yüce Allahın 99 ismi vardır.Kim onları ezberlerse cennete girer.

SORU  9-Yüce Allah kimleri sever.?

CEVAP9-Allah Muhsinleri(Allahı görüyormuş gibi ibadet edenleri), muttakileri sever.Allah kendi yolunda saf saf tutup çarpışanları sever.Allah tevbe edenleri ve temizlenenleri sever.

SORU  10-Allah kimleri sevmez.?

CEVAP10-Allah inkar edenleri (kafirleri) iki yüzlüleri (münafıkları) putperestleri (müşrikleri) sevmez.Birde Allah yalancıları faiz yiyenleri,zülüm edenleri,ihanet edenleri,anne-babasına karşı çıkanları,iftira edenleri,yalan yere şahitlik edenleri,sihir yapanları ve din düşmanlarına sevgi besleyenleri sevmez.

SORU  11-Meleklere inanmak nasıl olur?

CEVAP11-İnanıyoruz ki biz insanların dışında nurdan yaratılmış çok şefkat ve nurlu olduklarından görünmezler,  onlar bizi

görüyorlar. Kanat sahipleri olan yaratıklardır.Onlar ne dişi ne erkektirler ne yerler ne içerler ne uyur nede yorulurlar Allahın 

emrindeler  hiçbir zaman Allah’a isyan etmezler.

SORU  12- Meleklerin  görevleri nelerdir?

CEVAP12-Meleklerde insanlar gibi Allaha kulluk için yaratılmışlar. Ancak onların kulluk görevleri insanlarınkinden  farklıdır bazı  melekler, insanları her çeşit kötülükten korumak için görevlendirilmiş bazı melekler insanların ve cinlerin iyi ve kötü

amellerini yazarlar.Onlara yazıcı melekler denir.Bazı melekler seyahat ederler.Bunlara gezici melek diyoruz.Bu melekler nerede zikir halkası,kuran okuyan halkalar,cemaatle namaz kılan müminler varsa onları ziyaret eder ve Allah katına çıktıklarında Allah’a o müminlerin amellerini arz ederler.Bazı melekler cehennemde bekçilik yaparlar.Onlar orada kafirleri,münafıkları ve günahkar olan müminleri ateşte yakmakla görevlidirler.Bazı melekler cennette bekçilik yaparlar. Onların görevi de cennete giren müminlere hizmet ederler.Bazı melekler Müslümanlara dua ederler onların bağışlanmalarını Allah’tan dilerler.Bazı melekler vardır ki arşı taşımakla görevlidirler.

 

 

SORU  13- En büyük melekler hangileridir,görevleri nelerdir?

CEVAP13- En büyük melekler ve görevleri şunlardır.1-Cebrail;Peygamberlere vahiy getirendir .O bütün meleklerin reisidir.Cebrail,peygamberimizin samimi arkadaşı Yahudilerin düşmanıdır

2-Mikail   ;Tabiat olaylarından sorumlu bir melektir.Bitki ,yağmur, kar, dolu,bulut, şimşek,ziraat,bahçe,ağaç ve gölgelerden sorumludur.Bunun yanında deniz, dağ, deprem,tusunami,kıtlık ve felaketlerde tabiat olaylarının bir parçasıdır.Allahın emri olmadan Mikail (a.s.)hiçbir şey yapamaz.Ancak Allah onu sorumlu tutmuştur,onun da yardımcıları vardır.

3-İsrafil    ;Kıyamet gününde Sura yani boruya üfürecek ve kıyamet kopacak,gökler yarılacak dağlar parçalanacak yer başka yer olacak denizler birleşecek insanlar ve diğer tüm canlılar ölecektir.İkinci defa  İsrafil sura üfürecek kabirlerdeki tüm insanlar ve cinler ve hatta tüm canlılar diriltilecek hesap vermek için mahşerde toplanacaklardır.

 4-Azrail;Ruhları almakla sorumludur.Bütün ruhların listesi ömürleri ya nerede ruhlarının alınacağı bilgisi verilmiştir.Onun da yardımcıları vardır.Bir kısım yardımcıları hayırlı insanların  ruhlarını alır,bir kısım yardımcıları şerli insanların ruhlarını alır.Bir anda  bir milyon kişinin canını aldığı gibi bir anda bir milyarlarca kişinin canını da alabilir.Zira meleklerin sayısını Allahtan başka kimse bilmez.(Yerin ve göğün askerleri Allah’ındır.)

5-Rakib    ;İnsanın sağında bulunup onun hayırlı işlerini kaydeden melektir.

6-Atid      ;İnsanın solunda bulunup onun kötülüklerini yazan melektir.

7-Münker;Kabirde  soru soran ve insanları sorgulayan melektir.

8-Nekir    ;Kabirde  soru soran ve insanları hesaba çeken melektir.

9-Rıdvan  ;Cennet kapısının bekçisi ,müminlere cennet kapısını açan melektir.

10-Malik  ;Cehennem kapısının bekçisi ve kafirleri cehenneme atan melektir.Kafirlere  karşı acımasızdır.

 

                           

 

Bugün 1 ziyaretçi (11 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol